Beker: Dames A vlot voorbij Wevelgem A zaterdag 8 september 2018

TERUG

Onze 1ste provincialer moest in de eerste ronde van de Beker van West-Vlaanderen direct vol aan de bak bij reeksgenoot Wevelgem A. Dit was meteen een goede test om te zien of onze ploeg klaar is voor het nieuwe seizoen.

Set 1 begon alvast veelbelovend.  Bij een 6-11 stand trok de Wevelgem-coach aan de handrem en kregen de speelsters een eerste time-out (technische time-outs zijn er niet meer dit seizoen).  Zonder succes, zo bleek, want de onzen stoomden door van 10-19 naar 17-25. Meteen goed voor eerste officiële setwinst dit seizoen!

En het overwicht dat we hadden werd gestaag verder gezet. Voor set 2 goed en wel was begonnen ging het van 9-15 naar 10-18.  De wedstrijd leek een hapklare brok te gaan worden, maar de focus van het begin van de wedstrijd viel even weg.  Wevelgem sloot opnieuw aan tot 21-22 en Waregem leek wat te twijfelen.  Geen nood: de motor sloeg net op tijd weer aan om bij een 22-24-stand twee setballen af te dwingen.  Onze tegenstander slaagde er nog in om de spanning hoog te houden en deze weg te werken, maar moest zich met 24-26 opnieuw gewonnen geven.  0-2 en onze A-ploeg met een half been in de volgende ronde.

Set 3 bracht ons meteen weer met beide voeten op de grond.  Bij 7-3 waren we voor het eerst op achtervolgen aangewezen.  Geen nood!  Met de nodige opslagdruk via Ansofie Devriese stond het snel terug 7-9.  Hoewel Wevelgem nog aanklampte, leek de veer enigszins gebroken.  Van 13-16 werd het al gauw 17-21.  Nog even slaagde Wevelgem er in om dichter te kruipen, maar via een knappe middenaanval van Irene Chanterie trok Waregem A het laken definitief naar zich toe. 23-25 en een deugddoende 0-3 -overwinning op het veld van één van de betere ploegen in de reeks.

Het mag duidelijk zijn: Dames A is klaar voor het nieuwe seizoen!

 

Wevelgem A - Damesvolley Waregem A:    0-3  (17-25, 24-26, 23-25)