test

Zitvolley

In het kader van de exponentiële groei van Damesvolley Waregem van de jongste jaren, werd in oktober 2016 een Zitvolley Team opgericht.

Zitvolleybal is ontstaan als een G-Sport voor spelers/speelsters met een fysieke beperking.  Sedert 1980 staat Zitvolleybal vast op de kalender van de Paralympische Spelen.

Op nationaal niveau kan iedereen meespelen, man of vrouw, jong of oud, met of zonder beperking. In onze club wordt er dus inclusief en gemengd gespeeld.

Onder het motto “zit niet stil, speel zitvolleybal” lanceren we een campagne waarbij we op zoek gaan naar bijkomende leden.  Niet alleen spelers met een beperking zijn welkom.  Ook geblesseerde volleyballers of mensen die het gewoon leuk vinden om mee te doen zijn bij ons aan het juiste adres.

Zitvolley Waregem is een enthousiast team van 10 leden (zowel dames als heren).  Er wordt wekelijks getraind op woensdag van 20u tot 21u30 onder leiding van een gediplomeerd trainer zitvolleybal.  De eerste maand kan iedereen vrijblijvend komen meetrainen. We trainen van september tot eind mei .

Na intensief trainen om zich de knepen van de sport eigen te maken en op elkaar ingespeeld te geraken, heeft ons Zitvolley Team al heel wat oefenwedstrijden en tornooien gespeeld, in binnenland, maar ook reeds in Nederland en Frankrijk.  Jaarlijks wordt er een eigen internationaal tornooi georganiseerd. In Vlaanderen heb je op dit moment 3 clubs maar in  Nederland en Frankrijk daarentegen is deze sport reeds lang ingeburgerd en worden er volwaardige competities gespeeld.

We zijn ook nog op zoek naar clubs/ploegjes om oefenwedstrijden te spelen tijdens de trainingsmomenten. Na een korte inleiding kan iedereen gemakkelijk zitvolleybal spelen. Zowel jeugdploegen vanaf U17, recreatieve als competitieploegen zijn welkom.

Wat maakt dat zitvolleybal een dynamisch een leuke sport is.?

  • Iedereen zit op de grond.
  • Het terrein is kleiner ( 10m x 6m).
  • De nethoogte is bij dames 105cm , bij heren 115cm hoog.
  • Er wordt eveneens 6 tegen 6 gespeeld.
  • De spelers schuiven, glijden of rollen om de bal te spelen. Er moet steeds contact zijn met het zitvlak of een deel van de romp bij het spelen.
  • De opslag mag afgeblokt worden en zelfs aangevallen. Dit creëert een fascinerende dynamiek tussen serveerder, blokkers en receptiespelers.

Personen met interesse voor zitvolley of interesse in een workshop kunnen contact opnemen met coördinator/trainer Steven Mattheeuws: 0478/780.983 of secretariaat@damesvolleywaregem.be

 

Bekijk zeker ook eens onze folder!