Beker: Volare Roeselare (2P) pas in extremis voorbij Dames B zondag 9 september 2018

TERUG

Dames B trok voor de eerste ronde van de beker naar de volleytempel in Schiervelde voor een bekermatch tegen Volare Roelaere.


Niettegenstaande onze dames in de eerste set heel goed weerwerk konden bieden, leek de eindscore niet meteen te beantwoorden aan het spelverloop: bij het keren stond het 25-15.

Aan het einde van set 2 werd ons gevoel bevestigd en werden we eindelijk beloond voor het goede spel: een genadeloze 11-25 en de bordjes stonden weer in evenwicht. Alles te herdoen!

Vanaf de derde set werd het voor  onze tegenstanders uit Roeselare meer en meer duidelijk dat ook zij zouden moeten knokken voor winst en dat het niveauverschil tussen een tweede en derde provincialer niet zo groot is. Pas bij een 28-26 -stand moesten onze dames zich met het kleinst mogelijke verschil gewonnen geven.

Het niveauverschil bleef echter zeer miniem en dankzij het nodige doorzettingsvermogen van onze ploeg kwamen we opniew langszij. 2-2 en een belle moest uitsluitsel geven over wie verder bekert.

Set 5 bracht ons een thriller die we helaas nipt, maar niettemin eervol verloren. Ook Dames B bewees vandaag dat ze met meer dan gezonde ambitie het nieuwe seizoen mogen aanvatten!

 

Volare Roeselare - Damesvolley Waregem B:    3-2 (25-15, 11-25, 28-26, 19-25, 15-11)

 

verslag: Kris Ranson