Beker WVL: 4,5 op 5! woensdag 28 november 2018

TERUG

Afgelopen weekend stonden de 1/8-finales van de Beker van West-Vlaanderen op het programma.  Zowel de jeugdploegen als onze Dames A mochten zich meten met ploegen van allerlei slag of soort uit de ganse provincie.  Buiten onze Dames B -dat in de vorige ronde maar nipt verloor tegen Volare Roeselare, een ploeg uit 2de provinciale- waren al onze ploegen nog in de running bij de 'laatste 16'.

Eerst aan de beurt op zaterdagochtend waren onze meisjes U13.  Zij stonden voor een verre verplaatsing naar kustploeg Koekelare, een ploeg die in de andere provinciale reeks spelen dan zijzelf.  Onbekend terrein dus, maar dat weerhield onze meisjes alvast niet om zich gedurende de lange rit vocaal te laten horen.  Duidelijk in form konden ze de wedstrijd aanvatten en al vlug bleek dat ze beter waren dan de tegenstander.  11-25 in set 1 en de mindset op 'walk-over'.  Altijd gevaarlijk, want in set 2 kregen ze door teveel nonchalance meteen het deksel op de neus: 25-20 en alles te herdoen.  Het niveauverschil bleek uiteindelijk iets te groot, want met 16-25 en 8-25 lieten de onzen nadien geen steek meer vallen.  Zaterdagmiddag en de eerste ploeg kon zich al opmaken voor de kwartfinales. 1 op 1!

Apollo Koekelare - U13:   1 - 3  (11-25, 25-20, 16-25, 8-25)

 

Meteen een mooie aanzet voor coach Anouk om dit met Dames A nog eens mooi over te doen.  Op het menu: een verplaatsing naar 4de provincialer Vlamertinge D.  Dit is een ploeg met meisjes van de leeftijd U15/U17: een zeer talentrijke ploeg, maar ook nog zeer jong.  Het zou in principe een haalbare kaart moeten worden, maar in de beker weet je nooit.  Onze dames hadden het in set 1 meteen lastig om de focus te houden.  Ondanks de mindere concentratie ging het van 14-18 maar nipt naar 23-25.  Winst weliswaar, maar toch het signaal om uit een ander vaatje te tappen.  Hoewel de focus in set 2 iets beter was, bleven we met een aantal opslagmissers toch de punten maken voor de tegenstander.  Dit bleek voor Vlamertinge niet voldoende, want van 11-18 ging het in gestrekte draf naar 14-25.  Klaar voor de slachtbank -zou je denken- maar dat was buiten een vroege 11-4-achterstand gerekend in set 3.  Onze motor sloeg net op tijd aan. Van 13-11 ging het naar 14-17, 16-25 en een verwachte vlotte 0-3-overwinning.  Zaterdag kon worden afgesloten met 2 op 2!

Vlamertinge D - Dames A:   0 - 3  (23-25, 14-25, 16-25)

 

Dag 2 van het bekerweekend bracht voor het eerst ook onze U11 in actie.  Een verre verplaatsing naar grensploeg Poperinge maakte dat onze kleinsten al vroeg uit de veren waren op zondagochtend.  Geen nood, want van vermoeidheid was geen sprake.  In beide provinciale U11-reeksen draaien we overigens mee aan de top van de rangschikking, dus dit zou ook mogelijkheden moeten bieden in de beker.

Bij aankomst bleek een ‘leger’ aan Poperingse meisjes opgeroepen. Maar liefst 10 meisjes op het wedstrijdblad om de strijd aan te gaan tegen onze Waregemse U11-jes.

Tijdens de opwarming was al heel snel een groot niveauverschil merkbaar. De boodschap bij de start van de wedstrijd was dan ook duidelijk: ons concentreren op ons spel en de opslagen verzorgen. Bijkomende opdracht: extra aandacht voor de sfeer langs Waregemse kant.

In set 1 startte Lore met een serieuze opslagreeks. Daarna volgden ook Marie-Julie en kapitein Lisa. Nadat we na 2-21 een aantal concentratiefoutjes maakten, haalden we de set binnen  met 6-25.

Duidelijke boodschap voor set 2: dit verder zetten en op naar de volgende ronde! De kwartfinale konden de meisjes al ruiken en voelen. Met de gedachten elders en een beetje concentratieverlies wonnen we set 2 toch nog nipt met 24-26. Veel opslagmissers van onze meisjes en wat problemen op vlak van receptie (Poperinge kwam aanzetten met onderhandse opslagen die maar net over de netrand vielen) zorgden dat we heel even de kluts kwijt waren.

Op naar de afwerkfase. Set 3 had gelukkig weer wat meer mee van set 1. Opnieuw goede opslagreeksen en in de slotfase nog een aantal mooie sprongopslagen van Margot. In minder dan 50 minuten stond onze plaats in de kwartfinale vast. Opdracht volbracht en ook aan de extra opdracht werd voldoende aandacht besteed. Het geluid van onze Waregemse meisjes weergalmde in Poperinge! GO GIRLS - GO GO WAREGEM

3 op 3 en een zondagnamiddag die in alle rust kon worden aangevat!

Beaphar Poperinge - U11:   0 - 3  (6-25, 24-26, 7-25)

 

Aan onze ladies U15 om hieraan een vervolg te breien tegen Staden, een ploeg uit de regionale reeksen.  Bij aankomst werd even gedacht dat we ons van ploeg of locatie hadden vergist:  Sporthal potdicht en geen tegenstander te bespeuren. Tot het moment dat plots twee meisjes opdoken om te zeggen dat 'ze op komst waren'.  Staden had de avond voordien net zijn eetfestijn achter de kiezen en bij ons flakkerde de hoop op om hen zwaar op de maag te liggen.

De wedstrijd begon alvast veelbelovend en met de nodige opslagdruk van de onzen stond het binnen de kortste keren 2-7.  Tijd voor de thuistrainer om in te grijpen met een time-out en bij te sturen.

Dat hielp niet zozeer voor zijn ploeg, maar bij onze meisjes werd het gaspedaal even gelost.  De Stadenaars slaagden er in om met ééntijdsvolleybal terug langszij te komen.  De onzen kregen een aantal onbedoelde ballen te verwerken en leken het hier even moeilijk mee te hebben.  Geen nood, want het juiste ritme werd opnieuw gevonden en de kloof werd terug uitgediept.  18-25 en wisselen van kant.

Met een versnelling tot 6-11 ging het gashendel opnieuw helemaal open in set 2. Maar met een scheids die heel wat technische fouten bij de thuisploeg door de vingers zag, slaagde Staden er af en toe in om punten te scoren.  Een niet al te aangenaam kijkstuk -door de weinige rally's- bracht ons van 11-16 naar 19-25.  Staden duidelijk van slag en ook in set 3 konden ze géén vuist meer maken.  21-25 en boeken toe.  Met een vlotte 0-3 kwamen ook onze U15 in de kwartfinales terecht.  4 op 4 en uitkijken naar onze enige thuiswedstrijd!

Vosta Staden - U15:   0 - 3  (18-25, 19-25, 21-25)

 

Om 18u stond onze laatste wedstrijd van het weekend op het programma.  De meisjes van de U17 konden zich opmaken voor een vroege knaller tegen Vlamertinge, in grote lijnen de ploeg die ook al onze Dames A partij had gegeven.  Het hoeft geen verhaal dat dit andere koek zou worden.  Dit bleek ook in set 1 waar Vlamertinge door teveel schrik bij de onzen een voorgift kreeg van meer dan 15 punten.  De uitzichtloze situatie en een formidabele opslagreeks van Yee deden het tij nog keren tot 14-25.  Niet onmiddellijk beterschap bij het begin van set 2 waar we opnieuw tegen een 5 punten-kloof aankeken.  Het publiek ging er zich massaal achter zetten en via spervuur van ondermeer Fien, Lotte en Emelie werd de kloof naar het einde van de set opnieuw gedicht.  Iedereen op het puntje van de stoel en de zenuwen hoog gespannen.  Het bleef nek-aan-nek gaan, maar finaal moesten de onzen het onderspit delven tegen het meer ervaren Vlamertinge.  23-25, maar met goede hoop voor het vervolg.

Vlamertinge -niet langer zeker van zijn stuk- kreeg in set 3 meteen het nodige weerwerk en keek halverwege aan tegen een 13-7 achterstand.  Maar Vlamvo blijft natuurlijk een topclub en ditmaal waren het de onzen die moesten toestaan dat de Ieperlingen stilletjes aan terug langszij kropen.  Opnieuw een thriller in de maak en bij 24-25 kwam er een eerste matchbal voor de bezoekers.  Een kapitale fout bij de scheidsrechter zorgde alsnog voor een afknapper en bij 24-26 moesten onze meisjes zich alsnog gewonnen geven.  0-3 verlies weliswaar, maar de prestatie rechtvaardigde de tevredenheid bij alle Waregemse actoren.

U17 - Vlamvo Vlamertinge:   0 - 3  (14-25, 23-25, 24-26)

 

Slotsom van het weekend: 4,5 op 5 en op naar een ruime vertegenwoordiging in de kwartfinales!

 

Deze wedstrijden komen er in principe aan in het weekend van 5 en 6 januari, maar gezien we dat weekend 6 speelsters moeten missen omwille van oproeping voor de West-Vlaamse selecties wordt er nog geschoven met de speeldata.

De volgende ronde brengt ons alvast volgende wedstrijden:

  • DAVO Wevelgem - U11
  • U13 - VT Gullegem
  • U15 - Hermes Oostende
  • Dames A moet opnieuw in de trommel voor loting  en kent haar tegenstander pas op 7 december