Dames A naar bekerfinale na “propagandamatch” (bron: HNB) dinsdag 5 maart 2019

TERUG

Afgelopen zondag stonden voor vier van onze ploegen de halve finales van de beker van West-Vlaanderen in Roeselare op het programma.  Daar waar onze U15 en onze U13 nog hun meerdere moesten erkennen in BEVO Roeselare en waar U11 na een titanenstrijd finaal de duimen moest leggen voor VKT Torhout, boekte onze hoofdmacht wel succes!

In een afgeladen vol Schiervelde mochten onze Dames A aantreden voor het sluitstuk van een lange dag halve finales. Niet evident, want de week voordien moesten ze nog met 3-0 hun meerdere erkennen in Dynamivo Dadizele.  Helemaal gerust was de ploeg van trainer Benoit Cornette niet en dat liet zich aanvankelijk voelen in set 1.  Terwijl we gedurende de ganse set de bovenhand hielden, zagen we 'Daizel' geleidelijk aan dichterbij sluipen en op het einde nog net over ons springen. 25-21, een eerste gemiste kans, maar vooral het signaal dat we allesbehalve moesten onderdoen voor Dadizele.

Het geloof bij de speelsters en het massaal opgekomen en enthousiast roepend publiek nam al vlug de bovenhand.  Met een verschroeiend tempo deden de onzen de tegenstander alle hoeken van de zaal zien.

Wat volgde: Een fenomenaal spelend Dames A dat in de drie daaropvolgende sets de tegenstander amper nog de tijd gaf om naar adem te happen.  De verslaggever van Het Nieuwsblad omschreef het in zijn artikel als 'propaganda voor het volleybal'.  Wie zijn wij dan om hem tegen te spreken.

Uitblinker van de match? Alle speelsters!  Margaux Augustijns zat werkelijk overal tussen en toonde aan de ganse zaal waarom ze klaar is om volgend jaar een waardige vervanger te zijn voor Anouk Vanblaere. Britney Vermeersch verdeelde dat het een lieve lust was en speelde Dadizele helemaal zoek met een dozijn tweedehandse ballen. Ansofie Devriese deelde de lakens uit en sloeg de verdediging van Dynamivo helemaal tureluurs.  Celine Opsommer die omwille van blessures volgend seizoen noodgedwongen stopt, maar de pijn verbeet om als vanouds te schitteren. Onze middens torenden boven het blok van de tegenstander uit en lieten hen amper ruimte om zelf in het spel te komen. En onze hoeken benutten met variërend aanvalsspel alle mogelijke ruimte.

Resultaat: 1-3 en een kolkend Schiervelde dat een 'Merci, Benoit!' aanhief om de coach te bedanken voor een fantastische avond.

Wat levert ons dit op?  Een plaats in de finale op Paasmaandag 22 april in De Haan tegen reeksgenoot Elkerlyc Zwevezele.  De details hiervan worden gecommuniceerd van zodra ze beschikbaar zijn.  En daarnaast de wetenschap dat dit team bergen kan verzetten.  Hoed af!

De meer dan 200 Waregemse supporters wachtten alvast niet tot dan om er een feestje van te maken en sloten de Roeselaarse cafetaria.