Damesvolley Waregem op bezoek bij Knack Roeselare zaterdag 20 april 2019

TERUG

Damesvolley Waregem ploeg in de kijker

Op zaterdagavond 19/04 waren er de laatste matchen van de Champions Final 4 bij de mannen:

Knack Roeselare A - Lindemans Aalst, en Par-Ky Menen - Greenyard Maaseik. Voor aanvang van de wedstrijd stonden Knack Roeselare en Greenyard Maaseik samen eerste, met 10 punten. Lindemans Aalst volgde op 3 punten, Par-Ky Menen was reeds uitgeteld met slechts 3 punten. Voor Knack Roeselare was de opdracht (op papier dan toch) heel simpel: winnen met 3-0 of 3-1 om zeker te zijn van de eerste plaats.

Voor aanvang van de wedstrijd was er het gloriemoment voor onze jeugdspeelsters: ze mochten oplopen met de grote mannen. En trots dat ze waren!!! Zie onderaan het artikel voor de foto's.

De eerste set schoten die van Knack direct uit de startblokken, en sloegen onmiddellijk een kloof van een 5-tal punten. Maar gaandeweg kwam Aalst terug opzetten, en kregen we een ongelooflijk spektakelstuk te zien. Dit was volleybal van een verschrikkelijk hoog niveau, bijna buiten categorie. Knack trok aan het laatste eind, en won deze set.

De tweede set was een gans ander verhaal. Was het de wetenschap dat ze er dichtbij waren, stress, plankenkoorts? Who knows. Feit was dat Knack met een serieuze dip kampte. De set ging dan ook verloren. Tijd om te herbronnen, en dat deden ze met verve. We kregen terug een evenwichtige wedstrijd, met mooie punten aan beide kanten. Toch kwam Knack nooit in de gevarenzone. Op naar de vierde set, waar je het vertrouwen van Aalst met de minuut zag slinken. Knack speelde terug op hoog niveau, en maakte de wedstrijd uit met een schitterende ace.

Setstanden: 25-22, 17-25, 25-19, 25-16.