DVW NEEMT TWEE BEKERS MEE NAAR WAREGEM maandag 1 april 2024

TERUG

FINALES BEKER VAN WEST-VLAANDEREN

Zaterdag was een hoogdag voor DVW we trokken met drie ploegen richting Schiervelde om de finales te bekampen.

Als eerste was de U11S aan zet tegen Bevo Roeselare. Onze jonge meiden waren een beetje onder de indruk in het begin van de wedstrijd. Maar Coach Helena Chanterie stelde al vlug orde op zakken met enkele aanmoedigingen en richtlijnen. En dit resulteerde in een mooie 3-0 overwinning. Setstanden waren: 25/19, 25/20 en 25/19.

Als tweede kwamen onze meiden van de U13S aan zet. Ook zij mochten net als onze U11S Bevo Roeselare bekampen. Ook hier begonnen onze meiden aarzelend aan de wedstrijd wat resulteerde in een 0-1 set verlies. Coach Irene Chanterie stelde tijdens het rust moment orde op zaken en besprak de tactische richtlijnen opnieuw. Nu draaide de motor op volle toeren en speelden de meisjes verzorgd en mooi volleybal. En dit resulteerde in een mooie 3-1 winst. Setstanden waren: 20/25, 25/19, 25/19 en 25/19.

Als derde kwamen de meiden van onze U15S aan zet. Deze meiden mochten Vlamvo Vlamertinge bekampen, hun eeuwige zwarte beest. De finale begon zonder aarzelen en beide ploegen maakten er een echt spektakel stuk van. De eerste set ging terecht naar Vlamertinge. Onze meiden lieten hun hoofd niet hangen en pakten terecht de tweede set. De derde set was een echte nagelbijter tot de scheidrechters in het finale moment eventjes de klus kwijt waren. Een terecht punt voor onze meiden werd niet toegekend en zo ging de set verloren met 24-26. Onze meiden trokken zich hier aan op en pakten terecht de vierde set. Een alles beslissende vijfde set kwam eraan. Onze meiden begonnen aarzelend en dat werd direct afgestraft met een 3-8 achterstand. Toch rechten ze de schouders nog één keer maar kwamen nog terug tot 11/15. Zo ging de vijfde set jammerlijk verloren, maar wat een wedstrijd, een echte finale waardig. Setstanden waren: 17/25, 25/23, 24/26, 25/18 en 11/15.

Om met woorden van onze voorzitter Yves Chanterie te eindigen:

Naast de schitterende prestaties van onze ladies, moeten we zeker ook ons GANSE TEAM trainers/trainsters/ coaches van DVW feliciteren en bedanken. Hun aanpak werkt!!!!🖤🤍🏐🖤🤍🏐👊👊👊. Eveneens een dikke dankjewel aan de talrijke supporters die onze meiden aanmoedigden van langs de zijkant.