Een zondag vol vuurdopen en mooie resultaten maandag 17 september 2018

TERUG

Deel 2 van het eerste competitieweekend bracht ons een programma met heel wat onbekends:  een nieuwe leeftijdscategorie met de U17, Preminiemen die voor het eerst 3 x 3 speelden, het coachingdebuut van Noëmie en haar U13E-ploeg, ...  Heel wat om naar uit te kijken op een warme zondagmorgen!

En de drive van dag 1 werd meteen verder gezet!  Uit Lendelede kwam het mooie nieuws dat onze provinciale U17 meteen hun visitekaartje hadden afgeleverd met een overtuigende 0-3 tegen de zwart-witte collega's.  'Hard aan de deur kloppen' heet zoiets!

B&WC Lendelede B - U17A:   0 - 3 (24-26, 19-25, 18-25)

 

Tegelijkertijd mochten ook de meisjes van onze u15C het veld op voor wat voor een aantal onder hen de eerste wedstrijd ooit was.  Meteen 6 tegen 6 en de nodige spanning bij aanvang van de wedstrijd.  Al snel bleek dat dit nergens voor nodig was.  Allen konden ze al aardig hun streng trekken.  Tegen een evenwaardige, maar meer geroutineerde tegenstander moest uiteindelijk het hoofd worden gebogen.  Geen erg!  Een tevreden coach Leen zag langs de zijlijn dat het goed was en concludeerde dat de rest van het seizoen zeker mogelijkheden biedt.  We kijken uit naar jullie volgende matchen!

U15C - Mardavo Marke A:   0 - 3 (14-25, 17-25, 17-25)

 

Vervolgens was het de beurt aan Noëmie en haar U13E in de -altijd belangrijke- derby tegen Beveren-Leie.  Ook hier een aantal meisjes voor wie het de eerste match was binnen de club of op dit niveau.  Dit was er uiteindelijk niet aan te merken.  Op de klinkende 3-0-overwinning kon niets worden afgedongen.  Dat de blijdschap groot was, blijkt uit de toegestuurde winfie (met dank aan Christophe Dheedene):

U13E - VBC Beveren-Leie:   3 - 0 (25-16, 26-24, 25-11)

 

Na de middag was het de beurt aan de routiniers van de U13C.  Hoewel de regionale A-reeks vaak heel wat stevige tegenstanders voorschotelt, kon in geen tijd de maat genomen worden van VT Gullegem.  De onzen lieten de tegenstander slechts 27 punten maken, te weinig om van een spannende wedstrijd te kunnen spreken.  Sterk werk, meisjes!

U13C - VT Gullegem:   3 - 0  (25-12, 25-3, 25-12)

 

En ook hun jongere team- en reeksgenoten van de U13D namen een voorbeeld aan de op de mat gelegde overmacht.  Ook Hernieuwenburg-Wielsbeke kon amper ontkomen aan de overmacht van onze youngsters. De nochtans oudere tegenstander keek tegen heel wat knappe combinaties aan en kon onvoldoende bijbenen met het door ons ontwikkelde tempo.  Onze beide ploegen hand-in-hand aan kop in de regionale reeksen: een mooi voorbeeld van het talent van onze speelsters!

U13D - Hernieuwenburg-Wielsbeke A:   3 - 0  (25-12, 25-13, 25-9)

 

Aan onze 3 U11-ploegen om het weekendblok af te ronden (met dank aan coach Helena en Frank Fourneau voor de verslaggeving):

Eerst aan de beurt, the A-team! Met een pak stress en onzekerheden startten onze meisjes aan hun eerste wedstrijd tegen Tielt B. Deze stress gaf dan ook de doorslag in de eerste set. Nog op zoek naar de juiste communicatie,  twijfel in receptie en een tegenstander die dit niet onbenut liet:  21-25 in set 1.  Tijd voor een peptalk... we MOGEN nog fouten maken, maar móeten voor elke bal gaan. Zo gezegd zo gedaan... met onder andere een sterke opslagreeks van Zahraa kwamen we al snel op 25-13. Yes!!! Ons eerste setje van het seizoen, 1-1. In set drie lieten we Tielt steeds weer dichter bij ons komen. Op het spannendste moment van de set kwam Anou aan de opslag en haalde ze de set eervol binnen. Tot slot hetzelfde beeld in set 4.  Bij 26-24 konden we uiteindelijk diep ademhalen en onze eerste overwinning vieren. De kop is eraf, op naar de volgende wedstrijd waarbij we de stress thuis laten en onze eerste drie punten in ons achterhoofd houden.

U11B - Tielt B:   3 - 1 (21-25, 25-13, 28-26, 26-24)

 

En ook onze pittige dames van 2009 waren plots heel brave, stille meisjes.  Niet abnormaal: alle speelsters waren vorig jaar nog aan de slag in de Volleytoer, het systeem van 3 x 3 was dan ook nieuw voor hen. De (oudere en meer ervaren) tegenstander maakte hier in elke set graag gebruik van. Via opslagen van Zhansaya konden we af en toe een paar punten vooruit schuiven, maar nog niet voldoende om de tegenstander te bedreigen. Er is nog werk om te komen tot een beter samenspel, spelinzicht en ervaring, maar het ontbreekt ons zeker niet aan motivatie! Volgende week hard trainen en zaterdag mogen we het opnieuw proberen tegen Tielt B, dat reeds gewaarschuwd werd door ons A-team.

U11C - DAVO Wevelgem B:   0 - 3  (14-25, 16-25, 10-25)

 

Terwijl onze A- en C- ploeg rustig konden uitademen na hun eerste match in U11 provinciaal, kwamen de meisjes van het B-team zelfverzekerd de zaal binnen voor hun 2e seizoen in de reeks. Amper onder de indruk van het meestal sterke Vlamertinge, wilden ook zij -na eerder de U13A en U15A- de meisjes van Vlamvo wel eens een Waregems lesje leren. En of ze hierin geslaagd zijn... Voor we het goed en wel beseften was set 1 voorbij... 25-6. Volgende opdracht: de concentratie behouden in set 2... check! Nog steeds mooie bovenhandse opslagen waarbij de bal slechts zelden terug onze richting uit kwam. En bij die enkele keren dat de bal dit wel deed, rust en maturiteit alom op ons veld. Perfect verdedigend werk, hoge pass, aanval/tipbal en... punt. Al snel werd het 25-8. Op naar de derde set. Dat Waregem in deze wedstrijd het betere spel had, was al duidelijk.  Máár wij wilden in schoonheid eindigen. Opdrachten om te oefenen op jump float en nog meer aan te vallen, resulteerden voor het eerst in meer dan 10 punten voor Vlamvo. Bij 25-13 konden we uiteindelijk na een goed half uur zegevieren. Volgende week is Vlamvo A aan de beurt, zij zijn alvast verwittigd door hun teamgenootjes...

 

Conclusie: Een openingsweekend met een uitroepteken achter!  Voor herhaling vatbaar.