Enkele flarden uit andere matchen woensdag 26 september 2018

TERUG

Naast onze Dames A trokken ook onze 3de provincialer op speeldag 2 voor het eerst op verplaatsing.  Met een duel tegen dichte buur Hernieuwenburg-Wielsbeke kregen ze meteen de kans om het late verlies van vorige week uit te wissen.  En dat deden ze met brio.  Na telkenmale een set op voorsprong te zijn gekomen, moest uiteindelijk in een tiebreak beslecht worden wie met de winst ging lopen.  Onze Dames B hielden het hoofd koel en trokken met 13-15 aan het langste eind.

De weg naar boven lijkt alvast ingezet!

DV Hernieuwenburg Wielsbeke - Dames B:   2-3  (23-25, 25-17, 20-25, 25-20, 13-15)

 

Nog op zaterdag wisten onze meisjes van U13A opnieuw te winnen, ditmaal met 1-3, op het veld van Ledegem.

Hoewel het nog vroeg is op het seizoen en de sterkere teams nog moeten komen, staan de meisjes van trainster Anouk Vanblaere mooi mee aan de leiding.  Houden zo!

MEVO Ledegem - U13A:   1 - 3  (setstanden nog niet beschikbaar op de site van Volley Vlaanderen)

 

Zondag bracht ons ondermeer twee matchen in Gullegem.

Om 9u mochten de U15A van trainer Benoit Cornette de spits afbijten.  Gesterkt met koffiekoeken van de trainer en de goede prestatie van vorige week, kon het niet anders dan dat de meisjes scherp aan de opslag zouden komen.  Dat bleek helaas niet helemaal waar.  Hoewel de tegenstander redelijk makkelijk kon worden weggeserveerd, bleek de focus af en toe ver zoek.  Onnodige missers van de onzen maakte de match -vooral in set 2- onnodig spannend.  Een gepeperde woensdag-training leek alvast de goeie opstap om het volgende week beter te doen.  Geen man overboord: vanop plaats 3 voeren ook onze U15A mee de debatten aan.

VT Gullegem - U15A:   0 - 3  (10-25, 24-26, 9-25)

 

En terwijl onze U15A nog volop bezig waren, sijpelden ook onze U13D van trainster Irene Chanterie de zaal binnen.  Ze waren meteen gewaarschuwd om het beter te doen.

En dat deden ze ook door telkenmale na een verloren set terug te slaan.  Met 8-15 in de tiebreak zetten ze een duidelijk uitroepteken achter deze uitoverwinning.  Chapeau!!

In de regionale A-reeks bij de U13 is het trouwens allemaal Waregem wat de klok slaat. U13C en D staan er op plaatsen 1 en 2.

VT Gullegem - U13D:   2 - 3  (25-21, 21-25, 25-21, 24-26, 8-15)

 

Niet enkel wedstrijden op zondag.  Heel wat meisjes mochten ook opdraven op de selectietrainingen van Volley West-Vlaanderen in Zwevezele en Torhout.

Hard work beats talent if talent doesn't work!  Of om het in volleybaltermen te zeggen 'Wadde, wadde, wadde?  Nog van dadde!'