U13D moet zijn meerdere erkennen in Deerlijk zaterdag 6 oktober 2018

TERUG
De wedstrijd begon op een grappige noot: net tijdens de week van de Official, kwam de scheidsrechter niet opdagen. Er werd vlug een vervanger opgetrommeld en 10 minuten later dan voorzien kon de wedstrijd dan toch van start gaan.
Dat Deerlijk een te duchten tegenstander was, wisten we al. Ze staan dan ook niet voor niets alleen op kop in het klassement. In de eerste set waren onze dames echter niet onder de indruk, en bleef de wedstrijd gelijk opgaand tot 15-14. Toen schakelde Deerlijk een versnelling hoger, en sloegen ze een kloof tot 20-15. Maar nog waren de onzen niet onder de indruk. Ze deden net hetzelfde, en kwamen terug tot 22-21. Een paar kanonopslagen van Deerlijk maakten de klus echter af, 25-21.
In set 2 begon Deerlijk onmiddellijk met 2 aces. Onze meisjes hapten even naar adem, en zagen Deerlijk met lede ogen uitlopen tot 9-1. We kwamen nog terug tot 10-6, maar Deerlijk bleef geconcentreerd en met precisie verder spelen. Ze stoomden door naar een 20-10, en uiteindelijk 25-14 setwinst.
De 3de set begon evenwichtig, maar na 4-4 liepen de Deerlijkse meisjes opnieuw uit naar 8-4. Onze youngsters toonden karakter, gaven het beste van zichzelf, en kwamen verdiend terug tot 11-11, wat Deerlijk een eerste keer tot een time-out dwong. Deze wierp zijn vruchten af, want hun motor sloeg terug aan. Bij 18-14 was de veer bij ons een beetje gebroken, en stond al vlug de 25-15 eindstand op het bord.
Niettemin hebben onze meisjes gevochten voor wat ze waard waren. Met momenten legden ze mooi spel op de mat, en het publiek kon genieten van een paar lange, spannende rally’s. En zoals het hoort gingen ze na de wedstrijd sportief met de scheidsrechter op de foto.
Verslag: Frank Fourneau