U15B geeft Dentergem partij zaterdag 15 december 2018

TERUG
Een snelle blik op de stand voor de wedstrijd leerde ons dat dit wel eens een lange wedstrijd kon worden. Waregem had 20 punten, Dentergem 19. Maar in de eerste set was daar niets van te zien. Onze meisjes waren van de eerste seconde super geconcentreerd, en bij 2-7 (we waren ocharme 5 minuten aan het spelen) vroeg Dentergem al een eerste Time Out aan. De zwart-witten trokken zich hier niets van aan, en gingen op hun elan verder. Heel zware opslagdruk bij ons, heel veel fouten bij Dentergem, en in no time stond het 7-16, wat de coach tot een tweede Time Out dwong. Opnieuw bracht dit geen zoden aan de dijk, en stoomden we door naar 9-22. Dan was er toch even wat concentratieverlies, maar de eerste set was overduidelijk van ons.
Set 2 begon iets moeilijker, maar toch maakten we terug een kloofje: 3-7, en eerste Time Out van de tegenstander. Opnieuw liepen we verder uit tot 10-18, maar dan sputterde ineens onze receptie. Dentergem kwam terug tot 15-18, waarop vervangende coach Tine de eerste Time Out van Waregem aanvroeg. Maar nu waren de rollen omgekeerd, en kwam er geen betering in ons spel. We waren even de kluts kwijt, genoeg voor Dentergem om de set binnen te halen.
De derde set begon evenwichtig, maar op 3-4 vonden Axelle en Hanne dat het welletjes geweest was. Ze schakelden beiden een versnelling hoger bij hun opslag, en haalden 6 punten na mekaar binnen. Toch kwam Dentergem wat terug, maar nooit in die zin om twijfel in onze rangen te brengen. Bij 9-14 nam Dentergem hun eerste Time Out, en bij 10-17 hun tweede. Allemaal moeite voor niets, want 3 winnende opslagen van Elise, en 3 bommen van opnieuw Hanne maakten een einde aan deze set.
Op naar de vierde set, die een moeizaam begin kende. Nu stond Dentergem ineens met 4-1 en 6-2 voor. Via 3 kanonskogels van Marie kwamen we terug tot 6-6. Het bleek de dag van de Time Outs te zijn: op 10-7 eentje van ons, op 11-13 en 14-19 twee van Dentergem. Onze dames hielden het hoofd koel, en keerden met een verdiende overwinning huiswaarts.
VC Dentergem - U15B:  1-3  (15-25, 25-22, 10-25, 21-25)
Voor verslag: Frank Fourneau