U15B, Halloween op een volleybalveld woensdag 31 oktober 2018

TERUG

Het klassement voor de start van de wedstrijd: Marke op plaats 5 met 8 punten, wij op een gedeelde 7de plaats met 7 punten. Niet veel verschil, maar toch. Een gewaarschuwde vrouw...

De 1ste set verliep tamelijk gelijklopend. Het viel direct op dat de tegenstanders een zeer goede opslag hadden en dat elke speelster haar plaats op het terrein goed kende. Ondanks een kleine achterstand, kwamen onze meisjes via een paar mooie rally's terug en versierden onze U15B een eerste setbal. Uiteindelijk bleek de 3de setbal de goeie en was een 1-0 voorsprong een feit.

Set 2 verliep helemaal anders. Marke stond in geen tijd 7-12 voor. Onze speelsters toonden toch karakter, en kwamen terug tot 12-14. Maar de rest van de set bleef het bij aanklampen, met een 22-25 tot gevolg.

Set 3 begon onder een goed gesternte. Nu stonden wij in geen tijd 8-3 voor. Maar dan stokte de motor, en liep de tegenstander uit tot 10-13. Een paar goeie opslagen brachten ons terug in de match: 17-18. Marke duwde het gaspedaal op dat moment helemaal in en onze meisjes waren een vogel voor de kat. 1-2 achterstand en bidden om beterschap.

Winst in set 4 was een must, wilden we nog punten binnen halen. Het verlies van de 3de set was duidelijk nog niet verteerd. In een mum van tijd stonden we 1-12 achter. Niemand wist nog van welk hout pijlen gemaakt. Een hopeloze zaak... zou elke normale mens denken. Maar ons publiek is niet normaal en begon zich massaal achter onze meisjes te scharen. Roepen, aanmoedigen, applaudisseren, het kon niet op. En plots geloofden onze speelsters er ook weer in. Via mokeropslagen van Margot en sterk verdedigend werk van Elvira kwamen we ineens terug tot 14-14. Nu was Marke de kluts kwijt. De onzen deden op hun elan verder en kwamen op 20-18. Marke begon nu helemaal te twijfelen en bij ons -zowel speelsters als publiek- steeg het geloof in winst. De tegenstander slaagde er niet meer in om een punt te maken.

Een tiebreak moest dus voor uitsluitsel zorgen. Het publiek was het erover eens, wij hadden het psychologisch voordeel. Toch ging het eerste punt naar Marke. Het zou toch niet waar zijn... Maar opnieuw enkele knoerten van opslagen brachten ons op voorsprong, 8-5 bij de wissel van kant. Nu bleven onze speelsters geconcentreerd en maakten ze deze wedstrijd met enkele mooie punten af. Een opsteker van jewelste!

Wie gaat er met Halloween nog naar Kinepolis als je in De Treffer een degelijke thriller kan beleven. Deze winst was een mooi dankjewel van een fantastische groep aan een even fantastisch publiek!

U15B - Mardavo Marke A:   3 - 2  (25-23, 22-25, 19-25, 25-18, 15-10)

 

Voor verslag: Frank Fourneau