U15B op en over Avelgem dinsdag 6 november 2018

TERUG
Vooraf leek dit -althans op papier-  een spannende wedstrijd te worden die wel eens op een 5-setter zou kunnen eindigen. Beide ploegen stonden namelijk op een gedeelde 6de plaats met 8 punten.  Dit was buiten de waard gerekend. Onze meisjes startten héél geconcentreerd. Waar het in het begin nog leuk over en weer ging, zorgden onze speelsters bij een 5-7 stand ineens voor zware opslagdruk en werden maar liefst 13 punten op rij gemaakt met de opslag (3x Hanne, 3x Elvira, 3x Marie, 3x Margot, en 1x Axelle). Tussendoor trachtte de trainster van Avelgem onze concentratie te breken met een time-out (goeie call van de coach!), maar de onze waren niet van hun stuk te brengen. Op 6-20 kwam er een tweede time-out, maar ook deze bracht geen zoden aan de dijk. We konden de set redelijk vlug uitserveren, en dat met een ace!
De 2de set verliep veel spannender. Onze opslagdruk was iets minder en Avelgem vond een antwoord op de ballen die hun richting uit kwamen. Via 6-6 en 8-10 ging het naar 14-17. De vele foutjes noopten onze coach Irene tot een eerste time-out. Nu waren wij even de kluts kwijt en bij 20-19 moest onze coach opnieuw ingrijpen met een 2de time-out. Het was even bibberen, maar ook dit bleek een goeie call:  met de steun van het publiek gingen de meisjes opnieuw over de tegenstander, naar setwinst.
Bij het begin van de 3de set stonden we even achter (4-2), maar via enkele mooie plaatsballen van Julie en Elise kwamen we terug op voorsprong (4-5). Het spel ging opnieuw mooi over en weer. Op 12-10 vond coach Irene de tijd rijp voor een volgende time-out, want het spel werd iets te slordig.  Resultaat: onze meisjes opnieuw bij de les.   Op 17-17 werd misschien wel het mooiste en meest typerende punt van onze ploeg gemaakt: op een aanval van Avelgem volgde langs onze kant een afketsende receptie, waarbij de bal hoog en bijna tegen de zijmuur vloog. Een hopeloze bal dacht iedereen, behalve Hanne. Ze trok de spurt van haar leven en wist, met gevaar voor lijf en leden, de bal toch nog terug midden onze helft aan het net te brengen. De bal kon makkelijk overgetikt worden en we het punt werd toch nog bemachtigd. Wat een inzet!!! Dit was een schoolvoorbeeld van “gaan voor elke bal”. Ook Leontien (van de U15RC), die onze ladies uit de nood kwam helpen wegens enkele afwezigen, trok meer dan haar streng, serveerde standvastig,en speelde lustig mee alsof ze niets anders gewend was. Onze speelsters kwamen terug op toerental, en haalden ook deze set binnen met de kers op de taart: een ace van Elvira.
Deze wil ik jullie niet onthouden: Het mooiste compliment mocht ik meer dan een uur na de wedstrijd nog in ontvangst nemen. Bij het verlaten van de sporthal sprak een mama van één van de speelsters van Avelgem me aan en zei dat onze speelsters héél mooi volleybal brengen! Dat het een plezier was om naar te kijken en dat de sfeer bij de supporters van Waregem ook altijd zo positief en plezant is.
Dus zowel voor de speelsters als voor het publiek: deze pluim is voor jullie!
Kerdavo Avelgem - U15B:   0 - 3  (7-25, 21-25, 21-25)