U15C: een voorbeeld voor andere ploegen maandag 29 oktober 2018

TERUG

Een vaak gehoorde quote in volleybal en sport in het algemeen is:  Hard work beats talent, when talent fails to work hard!  Of beter gezegd: zonder inzet geraak je nergens.

Helaas werd dit afgelopen weekend op een aantal van onze velden bewezen.  Hier en daar ontbrak het aan enthousiasme en voldoende focus.  Ploegen die dachten een gemakkelijke overwinning binnen te halen, werden door verlies hard met de neus op de feiten gedrukt.

 

Niet zo bij onze U15C, de ploeg van trainer Rey en coach Leen.  Dit zijn meisjes die in vele gevallen nog niet zo héél lang volleyballen en daar ook pas later mee begonnen zijn.  Ze hebben vaak niet het traditionele parcours van bewegingsschool - volleybalschool - S2V - volleytour - ... afgelegd en krijgen in hun huidige reeks (de regionale A-reeks bij de U15) af te rekenen met tegenstanders die een stuk meer ervaring hebben.

 

Geen nood!  De inzet en het harde werk van de voorbije weken zorgt dat de hele ploeg wekelijks mooie stappen voorwaarts zet.  Dit resulteerde eind september al in eerste setwinst tegen Kerdavo Avelgem, maar zondagochtend kon ook het eerste punt worden gevierd.  In de tiebreak moest tegen Mardavo Marke B wel nog nipt de duimen worden gelegd, maar dat neemt niet weg dat de dames terecht fier mogen zijn op hun prestatie.

Het toont alvast dat een eerste matchwinst binnen handbereik ligt.  De weg daar naar toe?  Hard werk, inzet en focus.  Keep up the good work!

 

U15C - Mardavo Marke B:   2 - 3  (25-16, 25-14, 15-25, 21-25, 10-15)