Zitvolley kruist de degens met Dames B vrijdag 23 november 2018

TERUG

Woensdagavond 22/11 speelde onze Zitvolleyploeg een oefenwedstrijd tegen onze Dames B uit 3de Provinciale, dit als voorbereiding op het Zitvolleybaltornooi in Ternat op zondag 16/12.  Zo’n wedstrijd is altijd voor beide partijen een héél leuke ervaring. Voor sommige meisjes van Dames B was het hun eerste kennismaking met Zitvolleybal. In tegenstelling tot “gewone” volleybal, wordt hier al zittend gespeeld, wat echt wel letterlijk dient genomen te worden. Indien je een bal raakt terwijl je zitvlak van de grond is, gaat het punt naar de tegenstander.  Ook het net hangt  lager, op 115 cm. De grote verschillen met regulier volleybal zijn de mobiliteit, die veel kleiner is, en de nauwkeurigheid van de passes, die -juist omwille van de beperkte mobiliteit- veel groter dient te zijn.

Zoals steeds was het weer een plezante volleybalavond, en werd er naast een paar mooie rally’s en dito punten, ook behoorlijk wat gelachen. De sfeer was zeer ontspannen, zelfs beide coaches speelden een paar punten mee. Dit is eigenlijk een aanrader voor alle ploegen vanaf U15. Noem het wat je wil, een teambuilding, een alternatieve training, een oefening in nauwkeurigheid, … Iedereen zou dit eens moeten inlassen.

Een aantal sfeerfoto's:

 

Meer lezen?

http://volleymagazine.be/2018/11/22/komt-er-vooruitgang-in-het-zitvolley/?fbclid=IwAR3PFROE_9z75QGdSjZzn5Gm37pFMWPSBOY9Y8kBU8YZuXSZ_W9rOZsygko

Wil je graag ook eens proeven van zitvolley?

Dat kan tijdens de wekelijkse training op woensdagavond van 20u tot 21u30 in de sporthal van Guido Gezelle (Damweg te Waregem)

Voor meer info: pol@damesvolleywaregem.be