Zitvolley on tour @ Greenyard Maaseik donderdag 14 november 2019

TERUG

Volley Vlaanderen organiseerde in samenwerking met Greenyard Maaseik het eerste Zitvolley-tornooi in Limburg. Deze organisatie kaderde in het nieuwe initiatief 'Zitvolley On Tour' om Zitvolleybal te promoten doorheen alle Vlaamse provincies. Zitvolley On Tour werd boven de doopvont gehouden tijdens een vergadering van Volley Vlaanderen met vertegenwoordigers van de reeds bestaande Vlaamse Zitvolley Clubs.

Het eerste tornooi vond dus plaats in Maaseik en het was er meteen boenk op. Deelnemende ploegen waren: Hayloke (Venlo, NL), Kruikenburg Ternat, Scabazoe Zoersel, Sitting Bulls (divisieploeg Maaseik), Team Awesome (jeugdploeg Maaseik) en Zitvolley Waregem. Mooi extraatje was dat Team Awesome versterkt werd met twee profspelers van Greenyard Maaseik: Jelte Maan en Lou Kindt.

Ondanks het ontiegelijk vroege uur van vertrek op zondagmorgen zat de sfeer meteen goed. De fun van het mogen wedstrijden spelen compenseerde ruimschoots het vroege opstaan en de verre verplaatsing. We waren te gast in het indrukwekkende sportcomplex Steengoed met 2 sporthallen, immens indoor zwembad, bowling, sauna en wellness en uiteraard cafetaria. En dat voor een stad met maar 25.000 inwoners.

We begonnen goed aan het tornooi met een nipte nederlaag tegen de stieren van Sitting Bulls. Van de latere tornooi-winnaar Kruikenburg werd logischerwijze verloren, maar ze hebben het niet cadeau gekregen. Nog wat meer wedstrijdervaring opdoen en ik ben zeker dat we hen binnenkort minstens een set afsnoepen. Na een tiebreak tegen Team Awesome met Lou Kindt, gevolgd door een klinkende overwinning tegen Zoersel, mochten we het terrein op tegen de ervaren Nederlanders van Hayloke. Ondanks goed weerwerk was het de match teveel. De vermoeidheid sloeg toe en Hayloke maakte daar handig gebruik van.

We eindigden op een mooie vierde plaats en na een deugddoende douche en het hoognodige versterken van de inwendige mens, keerde een tevreden team terug naar West-Vlaanderen. Meer van dat!

De volgende tornooien van Zitvolley On Tour zijn:

  • 15 december: Kruikenburg Ternat
  • 27 december: Knack Roeselare
  • 8 maart: VDK Gent
  • 2 mei: Zitvolley Waregem

Op 1/02 spelen we een demo-wedstrijd op uitnodiging van Kuros Zulte.

 

Een sfeerverslag:

 

Verslag: Yves Chanterie